Een eerste keer op vakantiekamp.
Hoe bereid je jouw kind het beste voor?

Als jouw kind op zijn of haar eerste vakantiekamp gaat, dan is dat best een spannend moment. Want als bezorgde ouder wil je natuurlijk alleen het beste voor je kleine held. Bij aKadeemi begrijpen we dat als geen ander. Zeker als jouw kind voor het eerst deelneemt aan een kamp van aKadeemi. Want als super bezorgde ouder heb je een rijke fantasie. En ja, die neemt graag een loopje met je zodra jouw kleintje je hand loslaat. Gelukkig is dat nergens voor nodig.

Naast bezorgde ouders, besteden we bij aKadeemi altijd extra aandacht en zorg aan nieuwkomertjes.  Als jouw kind op eerste vakantiekamp gaat, dan is een goede voorbereiding een prima start. In dit artikel vertellen we je alles wat je als bezorgde ouders moet weten als jouw kindje voor het eerst op kamp gaat. Bijvoorbeeld hoe je jouw kleine held het beste voorbereid en wat handig is om mee te geven. Natuurlijk geven we je ook een aantal bruikbare tips voor een eerste kamp.

Jouw kleine held voorbereiden op het eerste kamp

Natuurlijk ga je jezelf als ouder afvragen of jouw kind wel klaar is voor een eerste vakantiekamp. Bij aKadeemi weten we dat dit uit ervaring eerder is dan wij als ouders denken, of misschien stiekem zouden willen. Jouw kind is klaar voor een eerste kamp zodra je merkt dat jouw held of heldin het leuk vindt om op avontuur te gaan, regelmatig met vriendjes of vriendinnetjes afspreekt en vaker “nee” zegt als je vraagt of jouw kind je gemist heeft. Ook deze ontdekkingsreis hoort bij een goede voorbereiding op een vakantiekamp.

Het is ook helemaal niet erg als je af en toe vraagt of jouw kleintje echt wel zin heeft in zijn of haar eerste kamp. In de meeste gevallen zul je telkens een volmondig “ja” te horen krijgen. Want denk maar eens terug aan de tijd waarin je zelf voor het eerst op vakantiekamp ging. Natuurlijk was dat spannend, maar je kon haast niet wachten tot het zover was! Ook het kiezen van het juiste thema voor één van onze vakantiekampen hoort bij een goede voorbereiding.

In de vakantieperiode hebben we wekelijks een ander leuk thema waaruit je eenvoudig een keuze kunt maken. De activiteiten van het thema stemmen we altijd af op de leeftijd van jouw kleine held. Een goede voorbereiding is dus belangrijk als jouw kind op eerste vakantiekamp gaat.

Creatieve vakantiekampen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar

aKadeemi organiseert creatieve én leerzame vakantiekampen voor kinderen in een leeftijdscategorie van 3 t/m 12 jaar. Onze kwalitatieve vakantiekampen kennen geen overnachtingen. Zo houden we onze kampjes laagdrempelig, ook voor de allerkleinsten. Want, een eerste keer op vakantiekamp is best spannend. Niet alleen voor het kind, maar natuurlijk ook voor jou als bezorgde ouder. We besteden dan ook altijd extra aandacht aan nieuwkomertjes. We geven de kleintjes uitleg over de infrastructuur van de omgeving, en laten ze zien hoe de dag er ongeveer uit komt te zien.

Beloofd!

“ Onze kampen worden begeleid door opgeleid personeel. Jouw heldje is dus altijd in deskundige handen.”

Als jouw kindje een nieuwkomer is, is het belangrijk dat je dit aangeeft op het inschrijfformulier voor het kampje. Daarnaast moet jouw kleine held zindelijk zijn en zelf naar het toilet kunnen lopen om een plasje te doen. Onze dagkampen worden begeleid door ervaren en goed opgeleid personeel. Jouw kleintje is dus altijd in veilige én deskundige handen.

De dagkampen van aKadeemi veranderen wekelijks van thema. Er is dus altijd wel een thema wat aansluit bij de interesse van jouw kleine held of heldin. De activiteiten die we organiseren staan in het teken van bewustmaking en duurzaamheid. Naast het deelnemen aan leuke spellen en het beleven van prachtige avonturen, leert jouw kind dus ook bewust om te gaan met de natuur en de leefomgeving. Ook krijgt jouw kleine superheld alle ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen, waarbij foutjes maken juist helemaal niet erg is.

tips eerste keer op kamp

4 handige tips voor een eerste vakantiekamp

Bij aKadeemi hebben we veel ervaring in het organiseren van dagkampen. Onze goed opgeleide medewerkers weten precies hoe ze jouw kindje moeten opvangen, en op welke manier ze van elke dag een feestje kunnen maken. Ook voor jou als ouder is geruststelling belangrijk. Zeker als jouw kleine superheld voor het eerst op kamp gaat. We geven je dan ook graag een aantal tips waarmee je van een eerste vakantiekamp een onvergetelijke ervaring maakt.

1

Wat moet mijn kind meenemen naar het dagkamp?

Tijdens de vakantiekampen van aKadeemi beleeft jouw kleintje de meest spannende avonturen en ontdekkingsreizen. Vaak is er helemaal geen tijd om aan papa of mama te denken. Natuurlijk is onze professionele leiding altijd bereikbaar als dat nodig is, maar houd dit wel beperkt. Zo kan jouw kindje optimaal genieten en kom je zelf ook aan wat tijd voor jezelf toe.
2

Zo maak je de voorbereiding nog leuker

Zet thuis liedjes op die passen bij het thema van het kampje waar je kindje naar toe gaat. Natuurlijk kun je online ook veel informatie opzoeken over het thema. Vertel bijvoorbeeld leuke en relevante verhaaltjes, waardoor jouw kind zich nog beter in kan leven. Daarnaast heeft jouw kleintje ook direct wat te vertellen aan zijn of haar vriendjes op het kamp. Merk je dat jouw kind een eerste kampje nog spannend vindt? Verpak deze dag dan als een leuke speelpartij waarbij ze gerust verkleed mogen komen. Dat maakt de drempel wat lager en het plezier des te groter!
3

Maak het afscheid niet te lang

Bij aKadeemi kun je jouw kindje brengen tussen 08.00 en 09.00 uur. Ophalen kan tussen 16.00 en 18.00 uur. Als je jouw kindje later of vroeger wilt ophalen, laat dat dan vooraf aan ons weten. Ons dagkamp is geopend van 08.00 tot 18.00 uur. Vanaf 09.00 beginnen we met onze activiteiten en avonturen. Een goede tip voor een eerste kamp is om het afscheid niet te lang te maken. Natuurlijk is het afscheid even spannend. Toch weten we uit ervaring dat jouw kleintje binnen afzienbare tijd met volle teugen geniet van het dagkamp. Maak het afscheid dus niet te lang en laat het vooral lekker los.
4

Neem alleen contact op als het écht nodig is

Tijdens de vakantiekampen van aKadeemi beleeft jouw kleintje de meest spannende avonturen en ontdekkingsreizen. Vaak is er helemaal geen tijd om aan papa of mama te denken. Natuurlijk is onze professionele leiding altijd bereikbaar als dat nodig is, maar houd dit wel beperkt. Zo kan jouw kindje optimaal genieten en kom je zelf ook aan wat tijd voor jezelf toe.

Leuke en leerzame vakantie- en dagkampen omgeving Mechelen

Tijdens elke vakantieperiode is jouw kind welkom bij de vakantiekampen van aKadeemi. Onze goed opgeleide activiteitenbegeleiders staan klaar om jouw kleine held mee te nemen op leerzame avonturen en spannende reizen door de mooiste landschappen. Zo doen we er alles aan om de eerste kamp-ervaring van jouw kind onvergetelijk te maken. Heb je als ouder vragen over onze dagkampen of wil je meer weten over onze thema’s en werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vragen graag. Tot op het eerste kampje!