Wat doet aKadeemi?

aKadeemi is een vzw die kwaliteitsvolle groepsopvang organiseert voor kinderen van de kleuterklas en van de lagere school. Samen met de ouders en onder leiding van goed opgeleid personeel streven we naar een goede opvang met aandacht voor elk kind.

Tijdens de vakantie gaan we wekelijks met een ander thema aan de slag. De creativiteit en de speelsheid van de kinderen wordt geprikkeld met boeiende activiteiten doorheen de dag. Activiteiten worden voorzien voor elke leeftijd.

Momenteel kan je ons vinden in Mechelen in basisschool Lyceum waar we vakantiekampen organiseren. Deze ruime locatie biedt veel mogelijkheden en bevindt zich in een groene omgeving.

We zijn geopend van 8u00 tot 18u00. Je kan je kinderen doorlopend ophalen en brengen. Rond 9u starten we met de eerste activiteiten.

Onze Visie

aKadeemi vzw organiseert kwaliteitsvolle groepsopvang voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ouders vertrouwen ons iemand heel belangrijk toe en om hier goed zorg voor te dragen, gaan we doordacht te werk. Naast de belangrijke zaken als veiligheid en geborgenheid, gaan we aan de slag met volgende waarden.

Bewustmaking

Bewustmaking

aKadeemi bestaat uit kleine en grote superhelden die nog veel kunnen leren. In deze veilige omgeving kunnen de kinderen hun superkrachten ontdekken. De kinderen krijgen ruimte om fouten te maken en leren de consequenties van hun eigen beslissingen kennen.

Om een goede superheld te worden, gebruiken we het Super-h-handboek dat ons leert om

een open houding zonder vooroordelen aan te nemen, jezelf te durven zijn, dapper te zijn, respect te hebben…

Duurzaamheid

Onze helden groeien liefst op in een mooie en gezonde wereld. En zoals het super-h-handboek voorschrijft, moet iedereen zijn steentje bijdragen en dienen wij het goede voorbeeld te geven.

Daarom besteden we extra aandacht aan duurzaamheid: recycleren, knutselen met gerecycleerd materiaal, spaarzaam zijn, afval-arm kopen (kinderen nemen geen voorverpakte koekjes mee) …

Duurzaamheid

Creativiteit stimuleren

Kleine superhelden hebben de wildste ideeën. Ze kunnen eenvoudige problemen goed oplossen, waardoor wij ook veel van hen kunnen leren. Soms vertragen we de tijd om te reflecteren of weg te dromen, waardoor er vernieuwende ideeën ontstaan.

Inclusie

We bekijken samen met de mentor van de superheld, hoe we hem het best kunnen helpen. Iedereen leert met iedereen omgaan en we benutten elkaars kwaliteiten. Bij aKadeemi doen we er alles aan om iedereen te verwelkomen. In ons team veroordelen we elkaar niet.

Groei

In aKadeemi krijgt elke mentor zijn eigen groep, waar hij zijn superhelden met de nodige vaardigheden en kennis opleidt. Om het zelfvertrouwen van de mentor te bevorderen en zijn alertheid op peil te houden, krijgt hij regelmatig zelf les.

Welbevinden

Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige kinderen. Bij aKadeemi zorgen we voor voldoende ondersteuning en flexibiliteit om werk en privé op elkaar af te stemmen. Wij investeren in onze mensen om zo competente, gelukkige en goed gemotiveerde werknemers te hebben.