Skip to main content

Wat doet aKadeemi?

aKadeemi is een vzw die kwaliteitsvolle vakantiekampen organiseert voor kinderen van de kleuterklas en van de lagere school. Samen met de ouders en onder leiding van goed opgeleid personeel streven we naar een goede opvang met aandacht voor elk kind.

Tijdens de vakantie gaan we wekelijks met een ander thema aan de slag. De creativiteit en de speelsheid van de kinderen wordt geprikkeld met boeiende activiteiten doorheen de dag. Activiteiten worden voorzien voor elke leeftijd.

Momenteel kan je ons vinden in Mechelen, Zottegem en Sint-Pieters-Leeuw.

In Mechelen kan je ons vinden in basisschool Lyceum. Deze groene locatie zorgt voor voldoende schaduw in de zomer, waardoor we de enorme buitenspeelruimte goed kunnen benutten.

In Sint-Pieters-Leeuw kan je ons vinden in de lokalen van het jeugdcentrum Laekelinde. We beschikken er over veel binnenspeelruimte, een grasveld en een gezellige tuin om in te spelen.

We zijn geopend van 8u00 tot 18u00. Je kan je helden brengen tussen 8u en 9u en ophalen vanaf 16u. Rond 9u starten we met de eerste activiteiten.

Onze Visie

aKadeemi vzw organiseert kwaliteitsvolle themakampen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ouders vertrouwen ons iemand heel belangrijk toe en om hier goed zorg voor te dragen, gaan we doordacht te werk. Naast de belangrijke zaken als veiligheid en geborgenheid, gaan we aan de slag met volgende waarden.

Bewustmaking

Bewustmaking

aKadeemi bestaat uit kleine en grote superhelden die nog veel kunnen leren. In deze veilige omgeving kunnen de kinderen hun superkrachten ontdekken. De kinderen krijgen ruimte om fouten te maken en leren de consequenties van hun eigen beslissingen kennen.

Om een goede superheld te worden, gebruiken we het Super-h-handboek dat ons leert om

een open houding zonder vooroordelen aan te nemen, jezelf te durven zijn, dapper te zijn, respect te hebben…

Duurzaamheid

Onze helden groeien liefst op in een mooie en gezonde wereld. En zoals het super-h-handboek voorschrijft, moet iedereen zijn steentje bijdragen en dienen wij het goede voorbeeld te geven.

Daarom besteden we extra aandacht aan duurzaamheid: recycleren, knutselen met gerecycleerd materiaal, spaarzaam zijn, afval-arm kopen (kinderen nemen geen voorverpakte koekjes mee) …

Duurzaamheid

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en wij houden je als eerste op de hoogte over onze kampen, uitbreidingen & samenwerkingen, tips & tricks, enz. (ps. geen paniek, we gaan je zeker niet onder spammen 🙂 )

  Creativiteit stimuleren

  Kleine superhelden hebben de wildste ideeën. Ze kunnen eenvoudige problemen goed oplossen, waardoor wij ook veel van hen kunnen leren. Dan helpt het om de tijd te vertragen om te reflecteren of weg te dromen en er vernieuwende ideeën kunnen ontstaan.

  Inclusie

  We bekijken samen met de mentors hoe we jouw superheld het best kunnen helpen. Iedereen leert met iedereen omgaan en we benutten elkaars kwaliteiten. Bij aKadeemi doen we er alles aan om iedereen te verwelkomen. In ons team veroordelen we elkaar niet.

  Groei

  In aKadeemi krijgt elke mentor een eigen groep waarin hij/zij onze superhelden met de nodige vaardigheden en kennis opleidt. Om het zelfvertrouwen van de mentor te bevorderen en diens alertheid op peil te houden, krijgt hij/zij regelmatig zelf les.

  Welbevinden

  Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige kinderen. Bij aKadeemi zorgen we voor voldoende ondersteuning en flexibiliteit om werk en privé op elkaar af te stemmen. Wij investeren in onze mensen om zo competente, gelukkige en goed gemotiveerde begeleiders te hebben.