Skip to main content

Steun aKadeemi’s passie en groei

met de Winwinlening!

aKadeemi is van een bescheiden idee uitgegroeid tot een bruisende organisatie met zes locaties. Om onze passie voor kwalitatieve vakantiekampen verder te voeden en onze groei te ondersteunen, openen we de deuren voor betrokken supporters via de Winwinlening.

Hey daar! 👋

Weet je, groeien is soms een beetje zoals kamperen: je hebt de juiste uitrusting, een goed team en soms een helpende hand nodig om het vuur brandende te houden. Bij aKadeemi zijn we trots op waar we nu staan. Met zes bruisende locaties, hebben we al heel wat kinderharten blij gemaakt. Maar hier stopt het verhaal niet.

Zonder subsidies en met de gedrevenheid om altijd de hoogste kwaliteit te bieden, zijn we op een spannend punt aangekomen. We hebben een extra paar handen aan boord gebracht om ervoor te zorgen dat elk kind een geweldige tijd beleeft op onze kampen. Ook jij kunt een deel van deze prachtige reis worden!

Met de Winwinlening krijg je niet alleen de kans om ons te ondersteunen in onze missie, maar ook om te profiteren van interessante fiscale voordelen. Dus, als je gelooft in wat we doen en wilt helpen een verschil te maken, laten we dan samen dit avontuur aangaan! 🏕️❤️

Zonder subsidies en met de gedrevenheid om altijd de hoogste kwaliteit te bieden, zijn we op een spannend punt aangekomen.

Wat is de Winwinlening?

De Winwinlening is een initiatief van PMV, gesteund door de Vlaamse overheid, dat particulieren de kans geeft om te investeren in lokale Vlaamse KMO’s. Als investeerder leen je geld uit en ontvang je niet alleen rente, maar ook fiscale voordelen.

Waarom investeren in aKadeemi via de Winwinlening?

 1. Dubbel voordeel: Verdien 4% rente en geniet van een jaarlijks belastingkrediet van 2,5% op het openstaande kapitaal van je lening.
 2. Risicobeperking: In het zeldzame geval dat aKadeemi de lening niet kan terugbetalen, kun je tot 30% van het verschuldigde bedrag terugkrijgen via een eenmalig belastingkrediet.
 3. Ondersteun Geweldige Vakantiekampen: Je investering stelt ons in staat om kinderen onvergetelijke ervaringen en levensvaardigheden te bieden

De WinWinLening in het kort

 Jaarlijkse bruto rente van 4%

Je geniet van een jaarlijkse bruto rente van 4%. met een jaarlijkse terugbetaling.

Extra belastingsvoordeel van 2.5%

Naast de 4% rente geniet je ook van een 2.5% belastingskrediet op het openstaande kapitaal.

Waarborg van 30% indien het fout loopt

Indien het toch zou mislopen krijg je 30% belastingskrediet terug als waarborg.

Jaarlijkse terugbetaling van de lening

Tijdens de looptijd van 5 jaar betalen we je jaarlijks terug.

Schrijf je mee aan aKadeemi’s volgend hoofdstuk?

Bij aKadeemi zitten we vol ideeën en liefde voor wat we doen: de beste vakantiekampen organiseren. We hebben een duidelijk bedrag in gedachten: €50.000. Dit is niet zomaar een willekeurig getal. Deze financiering zal ons helpen om een beetje ademruimte te creëren en ons de nodige tijd geven om verder te werken naar ons volgend doel: erkend worden als Landelijk georganiseerde jeugdvereniging in Vlaanderen. Die erkenning? Dat betekent een jaarlijks werkingsbudget van €90.000.

We zijn trouwens ook altijd nieuwsgierig naar nieuwe mensen en locaties. Samenwerkingen, nieuwe locaties, frisse ideeën; het hoort allemaal bij aKadeemi. Jouw steun via de Winwinlening? Die geeft ons niet alleen financiële steun, maar ook het vertrouwen dat er mensen zijn die geloven in ons verhaal en onze toekomst.

Interesse om te investeren in aKadeemi? Top!

Laat even je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk om rustig door alle cijfers, documenten en plannen te gaan.

  Vul hier je naam in

  Vul hier je e-mail in

  Hoeveel zou je willen investeren in aKadeemi?

  Heb je nog vragen?
  Top!

  Je kan ons bereiken via mail naar info@akadeemi.be of ons gewoon rechtreeks bellen op +32 474 85 88 31

  FAQ

  wat is een WinWinLening

  De Winwinlening is een initiatief van de Vlaamse overheid, bedoeld om particulieren te stimuleren om KMO’s financieel te ondersteunen. Het stelt je in staat om als vriend, familielid, fan of bekende een KMO een financieel duwtje in de rug te geven.

  Kan ik investeren in aKadeemi?

  Op de datum waarop de winwinlening gesloten wordt, moet de leninggever voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de kredietgever moet een natuurlijk persoon zijn die deze lening afsluit buiten het kader van zijn handels- of beroepsactiviteiten;
  • deze natuurlijke persoon woont in het Vlaamse Gewest of moet er gelokaliseerd zijn voor de personenbelasting;
  • deze natuurlijke persoon mag geen werknemer zijn van de kredietnemer;
  • als de kredietnemer een rechtspersoon is, kan de kredietgever noch de echtgenoot, de echtgenote of de wettelijk samenwonende partner van de kredietgever, benoemd zijn of optreden als bestuurder, zaakvoerder of in een vergelijkbaar mandaat binnen die rechtspersoon;

  Gedurende de hele looptijd van de Winwinlening mag de kredietgever geen kredietnemer zijn bij een andere Winwinlening.

  Wat is het miminum bedrag?

  Er is geen minimum bedrag voor de WinwinLening, maar wel een maximumbedrag per kredietgever van €75.000.

  Wat zijn mijn opbrengsten na 5 jaar?

  Je kan een simulatie uitvoeren via de officiele website van de WinWinLening. Deze kan je hier vinden.

  Maar om een voorbeeld te geven. Stel je leent aKadeemi €5.000 dan zal je na 5 jaar €430 netto interest + €387 beslastingskrediet ontvangen. Dat komt neer op een totaal van €817 wat een return on investment is van 16.34%.

  Kan ik mijn geld verliezen?

  Ja, zoals bij elke investering bestaat er een risico, hoewel het in het geval van een Winwinlening aan aKadeemi erg klein is. Mocht het toch mislopen, dan kun je 30% van het openstaande bedrag terugvorderen. Gezien we al aan de voorwaarden voldoen om in 2025 gesubsidieerd te worden, is de kans dat we failliet gaan uiterst gering.

  Is een winwinlening fiscaal interessant?

  De Winwinlening biedt twee fiscale voordelen.

  Allereerst geniet je elk jaar een belastingkrediet van 2,50% op het resterende leenbedrag.

  Daarnaast, mocht de onderneming de lening niet kunnen aflossen, heb je een waarborg waardoor je 30% van het nog te ontvangen bedrag via je belastingaangifte kunt terugvragen.

  Belangrijk om te weten: deze voordelen zijn in de vorm van belastingkredieten, niet belastingverminderingen. Dus zelfs als je al een teruggave verwacht van de belastingdienst, ontvang je deze voordelen nog steeds bovenop.

  Kan de winwinlening vervroegd terugbetaald worden?

  Er kan in onderling overleg overeengekomen worden dat de leningnemer een vervroegde terugbetaling kan doorvoeren.

  De vervroegde terugbetaling moet via PMV gebeuren door de winwinlening officieel te schrappen.