Skip to main content

Welkom bij onze gezellige hoek van het internet,Β  Zit je soms ook met je handen in het haar als het gaat om al die ingewikkelde termen als STEM? No worries, je bent niet de enige. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, oftewel wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Klinkt serieus, maar het is eigenlijk superleuk voor kids!

Dus, wat is dat nu, STEM-speelgoed? Nou, stel je een speelgoeddoos voor die je kind niet alleen bezighoudt, maar ze ook iets cool leert zonder dat ze het doorhebben. Van robots die ze zelf kunnen bouwen (en hopelijk niet de wereld overnemen) tot experimenteerkits waarmee ze hun eigen vulkaanuitbarsting kunnen nabootsen (geen zorgen, het is veilig!) – STEM-speelgoed is een beetje zoals stiekem groenten in de spaghettisaus verstoppen: educatief, maar oh zo leuk.

De voordelen? Nou, je kleine Einstein ontwikkelt probleemoplossende vaardigheden, leert logisch nadenken, en wie weet, misschien bouwen ze op een dag wel hun eigen ruimteschip. Dus, scroll lekker door onze lijst van fantastisch, leerzaam speelgoed dat gegarandeerd zowel de hersenen als de lachspieren van je kind zal stimuleren. Klaar voor de start? Laten we duiken in de magische wereld van STEM!

Wetenschap Speelgoed | Proefjes Pretmakers

Duik in de wereld van bruisende bekers en kleurrijke reacties met ons Wetenschap Speelgoed. Waar kleine nieuwsgierige aagjes de geheimen van het heelal kunnen ontdekken, vanuit hun eigen keukenlab!

Oefen je kleine motoriek

Maak kennis met de ‘Silly Science Fine Motor Sorting Set‘! Een kleurrijke manier om fijne motoriek te ontwikkelen en tegelijkertijd te leren over kleuren en vormen. Ideaal voor toekomstige Einsteins!

Deze set combineert educatie en plezier, stimuleert nieuwsgierigheid en inspireert tot creativiteit. Wie weet wat jouw kind zal uitvinden met deze set? Misschien de volgende grote wetenschappelijke doorbraak? Een speels avontuur in de wereld van leren en ontdekken wacht op hen! πŸŽ“πŸš€πŸ”¬

Lanceer je groen

Deze eco-vriendelijke raket leert kids over hernieuwbare energie terwijl ze hun eigen raket lanceren. Met enkel wat gerecycleerde materialen en water, schieten ze de wetenschap letterlijk de lucht in!

Perfect voor jonge astronauten-in-spe die dromen over het heelal en tegelijkertijd onze planeet willen beschermen. Leerzaam, duurzaam en bovenal ongelofelijk leuk! πŸŒβœ¨πŸš€

Doeboek voor Kleine Nerds

Ontdek het Doeboek voor Kleine Nerds! Bouw stoommachines, vang laserstralen, en vind fossielen in de stad. Maak een telescoop, knutsel een mini-waterzuiveringsstation, en ontdek de geheimen van computers. Plus, puzzels en quizzen om je hersens te prikkelen! πŸ€“πŸ”¬πŸš€

Richt je blik opwaarts

Ontdek het heelal met een telescoop! Perfect voor jonge astronomen om de maankraters en Saturnus’ ringen te bekijken. Deze instrumenten zijn ideaal voor het verkennen van sterrenbeelden en het spotten van vallende sterren. Organiseer een sterrenkijkavond met het gezin en verken samen de ruimte! πŸŒ•πŸŒŒπŸ”­

Experimenteer er op los

Duik in de wereld van scheikunde met de Super Scheikunde set! Leer over oplossingen, filtraties en chemische reacties met echte wetenschappelijke instrumenten. Voer uitdagende experimenten uit met de handleiding en deel je ontdekkingen online. Word een mini-wetenschapper en deel je successen! πŸ§ͺπŸ”¬πŸ‘©β€πŸ”¬

Bouw Speelgoed | Wat begon als beton

Laat de bouwhelmen maar opzetten, want met ons bouwspeelgoed worden de kleine architecten aan het werk gezet. Van LEGO kastelen tot houten blokken steden, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Creativiteit in elke klik

Creativiteit in elke klik met Connetix! Ontdek de eindeloze mogelijkheden en bouw alles wat je maar kunt bedenken, van simpele vormen tot complexe kastelen.

Het nodigt uit tot fantasierijk en open-ended spelen, is eenvoudig en veilig voor kleine handjes, en biedt educatief plezier terwijl kinderen over vormen, kleuren en zwaartekracht leren. Samen bouwen versterkt de banden.

Clixo: Klik, Buig, Speel!

Ontmoet Clixo, de ultieme speelkameraad voor je mini-bouwmeester! Verander 30 flexibele, magnetische stukken in alles van ruimterobots tot turbo-schildpadden.

Dit speelgoed daagt de verbeelding uit en maakt zelfs opruimen leuk (ja, echt waar!). Geschikt voor kids vanaf 4 en een hit bij volwassenen. Clixo: waar creativiteit klikt en de pret nooit stopt! πŸ€–πŸ’πŸŒŸ

Ontluikend Groen Plezier

Bouw dit geweldige, functionele broeikasmodel en zie je zaden groeien! Word een jonge landbouwer en beheers de omstandigheden in je kas. Leer over fotosynthese en de levenscyclus van bonen. Bouw ook een ossenploeg en leer over historische landbouwtechnieken.

Experimenteer met een tandwielkastmodel en leer over tandwielverhoudingen. Dit STEM-bouwset is het perfecte cadeau voor jonge ontdekkingsreizigers in wetenschap, mechanica en techniek. Speel, leer en groei met vrienden! πŸŒ±πŸšœπŸ”§

Ridderlijke Puzzeluitdaging

Camelot Jr., een charmant puzzelspel, brengt de ridder- en prinsessenwereld tot leven in je woonkamer.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, daagt het je Kleine Held uit om creatief paden te bouwen met houten blokken en de held met zijn prinses te verenigen.

Versterk probleemoplossende vaardigheden en bouw aan zelfvertrouwen met elke geslaagde missie. Een avontuur van denken en bouwen! πŸ°πŸ‘ΈπŸ€΄

K’NEX: Leren Bouwen

Ontdek de wereld van K’NEX Educatie! Waar bouwen en leren hand in hand gaan. Met K’NEX creΓ«ren kinderen indrukwekkende structuren, ontwikkelen ze hun technisch inzicht en stimuleren hun creativiteit. Perfect voor jonge ingenieurs in spΓ©. Elk stukje K’NEX opent een deur naar onbegrensde mogelijkheden, van eenvoudige ontwerpen tot complexe machines.

Bouwen met K’NEX is niet alleen leuk, maar ook een fantastische manier om belangrijke STEM-vaardigheden te ontwikkelen! πŸš€πŸŒ‰πŸ”§

Technologie Speelgoed | Innovatief en Interactief

Bereid je voor op een reis naar de toekomst met ons Technologiespeelgoed. Perfect voor de kleine uitvinders die dol zijn op knopjes, schermpjes en zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van een robotvriend?

Plugo’s Speelrevolutie

Ontdek Plugo STEM Wiz Pack by PlayShifu: waar leren & gamen samenkomen! Dit coole speelgoed dompelt je kind onder in taal, wiskunde, logica en meer.

Terwijl ze Engels leren, betreden ze een meeslepende wereld van augmented reality. Het is leerzaam, leuk en wie weet, misschien is dit de start van een nieuwe Einstein!” πŸš€πŸ“šπŸ§ 

Draadloze wonders

Ontdek het avontuur met Walkie Talkies! πŸš€ Perfect voor kleine verkenners, deze handige gadgets brengen de wereld van communicatie en ontdekking tot leven.

Kinderen leren over draadloze technologie terwijl ze spannende missies uitvoeren. Van speurtochten in de tuin tot geheime agent spelen, Walkie Talkies stimuleren teamwork, planning en creatieve probleemoplossing.

Programmeer Plezier

Ontdek de Clementoni Super DOC Educatieve Robot! πŸ€– Dit slimme speelgoed introduceert kinderen in de wereld van programmeren en logica, zonder dat een scherm nodig is. Met kaarten creΓ«ren ze routes voor DOC om te volgen, waardoor ze spelenderwijs leren over oorzaak en gevolg.

Super DOC maakt complexe concepten toegankelijk en leuk, en is ideaal voor het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden en fijne motoriek. Elke missie stimuleert zelfvertrouwen en probleemoplossend denken. Een perfecte mix van leren en plezier!

Klik, Koop, Ondersteun! πŸ›’ Elke keer dat jij klikt op een van onze magische affiliatie links en iets cools koopt, gebeurt er iets speciaals: Wij krijgen een klein beetje toverstof (lees: percentage) van jouw aankoop, zonder dat jij een cent extra betaalt! Het is net als tovenarij, maar dan in het echt. Dus, door jouw aankopen help je ons bij aKadeemi om nog meer wonderlijke avonturen te creΓ«ren. Een win-win, toch? Bedankt voor jouw magische steun!

Nieuwsgierig geworden?

Ontdek meer over onze opwindende vakantiekampen en boek vandaag nog een onvergetelijk avontuur voor uw Kleine Helden! Ga naar onze Vakantiekampen-pagina en verzeker hun plekje voor een leerzame en leuke ervaring bij aKadeemi. Wacht niet langer, laat het avontuur beginnen!