Skip to main content

Bij aKadeemi leggen we een sterke nadruk op themakampen, omdat we geloven dat leren het meest effectief is wanneer het wordt gecombineerd met plezier en avontuur. Onze themakampen zijn als de toegangspoorten tot een wereld vol ontdekkingen voor kinderen van alle leeftijden. Hier laten we je graag zien waarom themakampen zo belangrijk zijn in ons aanbod en hoe ze een schat aan waardevolle lessen bieden, verpakt in spannende avonturen.

Spelenderwijs Leren: De Sleutel tot Succes

Kinderen leren het meest als ze zich vermaken. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze themakampen boordevol leuke en boeiende activiteiten zitten. Of het nu gaat om het verkennen van de ruimte, het koken als een chef-kok, het ontleden van het menselijk lichaam of het graven naar dinosaurusfossielen, elke activiteit is ontworpen om kinderen actief betrokken te houden. En terwijl ze plezier maken, ontwikkelen ze ongemerkt waardevolle vaardigheden zoals probleemoplossing, teamwork en kritisch denken.

Op Maat Gemaakte Thema’s voor alle Helden

Bij aKadeemi begrijpen we dat elk kind uniek is, en daarom hebben we themakampen ontwikkeld die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. Voor onze mini helden van 2-6 jaar hebben we speciale programma’s die zijn ontworpen om hun nieuwsgierigheid te prikkelen en hun creativiteit te stimuleren. Deze kampen zijn vol kleurrijke avonturen en leuke activiteiten die perfect zijn afgestemd op de allerkleinste ontdekkingsreizigers.

Voor onze kleine helden van 6-12 jaar hebben we kampen die zijn ontworpen om hun intellectuele en sociale vaardigheden te versterken. Onze thema’s zijn zorgvuldig geselecteerd om aan te sluiten bij de interesses van oudere kinderen, en we besteden veel tijd aan het ontwikkelen van originele en boeiende concepten die hen uitdagen en inspireren.

Hieronder kan je alvast een reeks thema-kampen terugvinden waar we enorm trots op zijn:

Kampen die de Melkweg Ontdekken: Ruimteavonturen

Stap aan boord van ons “Geen File op de Melkweg” kamp en maak je klaar voor een buitenaards avontuur! Hier verkennen kinderen de geheimen van de ruimte, ontdekken ze sterrenstelsels, planeten en zelfs buitenaardse levensvormen. Het is een reis die hun verbeelding naar nieuwe hoogten zal brengen.

Bliksemsnel Kokkerellen: De Culinaire Wereld

Voor jonge fijnproevers bieden we “Bliksemsnel Kokkerellen”, waar kinderen de kunst van het koken onder de knie krijgen. Van het bereiden van heerlijke gerechten tot het versieren van taarten, dit kamp prikkelt de smaakpapillen en inspireert toekomstige chef-koks.

Acht Keer de Zwaartekracht: Luchtreizen en Meer

Ons kamp “Acht Keer de Zwaartekracht” neemt kinderen mee op een hoogvliegend avontuur. Ze zullen leren over vliegtuigen, luchtballonnen en zelfs drones, en ontdekken hoe alles dat in de lucht kan, werkt. Dit kamp laat hun dromen over vliegen uitkomen.

Een Internetverbod in de Grot: Terug naar Oude Technieken

In “Een Internetverbod in de Grot” stappen kinderen een wereld binnen zonder moderne technologie. Ze leren oude ambachten en technieken van vroeger kennen, van ambachtelijk handwerk tot het maken van vuur zonder lucifers. Een reis terug in de tijd vol verrassingen.

Zen Express en Laat me Gerust: Yoga voor Kleuters

Onze kleuteryogakampen, “Geen Stress op de Zen Express” en “Laat me Gerust,” zijn perfect voor jonge geesten die wat ontspanning en mindfulness nodig hebben. Kinderen leren yoga-oefeningen, ademhalingstechnieken en hoe ze zich kunnen concentreren en ontspannen.

Op de Schaal van Bibber en Beef: De Magie van Aardbevingen

In “Op de Schaal van Bibber en Beef” duiken kinderen in de wereld van aardbevingen. Ze begrijpen hoe aardbevingen ontstaan, voeren experimenten uit en leren hoe mensen zich kunnen beschermen tegen deze natuurkrachten.

Met Eor door het Krijt: Duik in het Tijdperk van Dino’s

Reis terug in de tijd naar het krijt met ons kamp “Met Eor door het Krijt”. Kinderen zullen de wereld van dinosauriërs verkennen, fossielen opgraven en leren over deze prehistorische reuzen.

Het Insectariaat: Een Duik in de Insectenwereld

Voor kleine entomologen hebben we “Het Insectariaat”. Kinderen zullen de fascinerende wereld van insecten ontdekken, van vlinders tot mieren, en zelfs een insectensafari beleven.

Anna en Tommie onder de Loep: De Wereld van Anatomie

Voor de nieuwsgierige geesten bieden we “Anna en Tommie onder de Loep”, waar kinderen het menselijk lichaam verkennen. Van botten tot organen, dit kamp brengt anatomie tot leven en maakt leren over het lichaam leuk en interactief.

Belicht door het Noorderlicht: het mysterie van de dansende lijnen

Ontdek de betovering van het Noorderlicht terwijl je de mysteries van dit natuurverschijnsel ontrafelt. Een kamp vol met fonkelende ontdekkingen en wonderlijke avonturen.

Op het juiste spoor: de legendarische treinrit

Stap aan boord van de beroemde Oriënt-Express en reis terug in de tijd. Leer over de fascinerende geschiedenis van deze legendarische trein en volg het spoor van intrige en avontuur.

Hier ben ik baas: Een kamp over jezelf kunne zijn

Een kampje dat draait om zelfvertrouwen en het begrijpen van onze innerlijke kracht. Kinderen leren dat ze de baas kunnen zijn over hun eigen lichaam en geest, en ze worden aangemoedigd om angsten te overwinnen en in zichzelf te geloven.

Bij aKadeemi geloven we dat kinderen het meest leren wanneer ze enthousiast zijn en plezier hebben. Onze themakampen bieden precies dat: een kans voor kinderen om spelenderwijs te leren terwijl ze zich onderdompelen in boeiende avonturen. Het maakt niet uit welke leeftijd je kleine held heeft, bij ons vinden ze een wereld vol ontdekkingen, leren ze belangrijke levenslessen en maken ze herinneringen die een leven lang meegaan. We nodigen alle kleine en grote helden uit om zich bij ons aan te sluiten en samen de magie van themakampen te ervaren!

Nieuwsgierig geworden?

Ontdek meer over onze opwindende vakantiekampen en boek vandaag nog een onvergetelijk avontuur voor uw Kleine Helden! Ga naar onze Vakantiekampen-pagina en verzeker hun plekje voor een leerzame en leuke ervaring bij aKadeemi. Wacht niet langer, laat het avontuur beginnen!